Vi vil lige gøre jer opmærksomme på temperaturforkellen mellem Danmark og Indien er 24 grader! Så vidt jeg kan se er det lige omkring 7 grader "varmt" i Fredericia, i mod 31 grader her! :) Nogen der vil bytte for en dag?
I går aftens havde vi en skøn aften sammen med to tyske piger, som også er volontører her i Madurai. Vi mødte dem til en koncert i kirken, hvor i udvekslede numre. Og i går tog vi sammen ud for at spise på Madurai's fineste restaurat. Her sad vi i omgivelser, der mindede mest om noget fra en britiske kolonitid, med den smukkeste udsigt over Madurai. Og der var til vores store glæde helt fredfyldt og stille, hvilket er noget af en luksuriøsitet her! Det var rigtig hyggeligt at snakke med pigerne, og få noget god mad - og det bliver uden tvivl ikke sidste gang vi skal se dem. Der er en gruppe på i alt 5 tyskere og en DANSKER, som bor på et kollgie ved seminaret for teologi her i Madurai, og arbejder med socialt arbejde som os. Faktisk er vi netop i gang med at lave en aftale med dem om at mødes på Cafe Coffee Day i denne uge, som efter sigende skulle være Madurai's StarBucks!! Juhuu..
Endvidere har vi planer om at tage til Kerala første weekend i december, og muligvis slår vi pjalterne sammen med dem, og følges sammen alle 8 - det kunne jo være rigtig hyggeligt! De har nemlig været der før, og har fundet et rigtig skønt sted. "Paradis på jord", og det vil vi da gerne opleve:)
I har spurgt lidt til hvad vi ellers får at spise hernede: Man kan sige at alle indiske måltider består af basisdelene - ris, forskellige slags sovse/gryderetter til at hælde over risen, og en af de mange slags "pangekage-brød" de har. Sidst nævnte kan være chapati, en meget tynd, lidt kedelig pandekage, dosai, en lidt tykkere, let svampet pandekage, eller Parotha, vores absolutte farvorit. Denne har også form som en pangekage, men er lidt som noget butterdej/crossaint-agtig. Mmh, meget lækkert. Risen fås også i mange variationer - almindelig hvide ris (hvilket ikke bare er ris - der findes virkelig mange forskellige slags hvide ris, men det bestemmes af hvilket område man er i), biriyan-ris, som er ris kogt med alle mulige forskellige kryderier og er ofte meget stærke, og curd-rice, hvilket er ris og yughourt blandt sammen til at mildne halsbranden efter stærke retter. Og så er der de tusindvis af sovse/ små sideretter som varierer fra køkken til køkken, delstat til delstat. De kan være med eller uden kød, og mere eller mindre flydende, men er altid meget farverige! Når vi er ude og spise på restaurant får vi oftest det "normale" indiske mad, dvs. et stor metalfad med et banan-palmeblad på, hvorpå der så står mellem 8 og 14 små metal skåle med små retter i. Midt på fadet hælder tjenerne så en ordenlig skovlfuld ris på bananbladet, så er det ellers med at mixe risen med alle de små sideretter, og så klaskeklør fem ned i det og forsøge at lave nogle små kugler man kan få op i munden:) Vi har luret deres teknik af, og er ved at blive gode til det, men der kræver øvelse!
Inderne selv spiser ris morgen, middag og aften. Morgenmaden er lavet af ris fra dagen før. Det laves til igli'er svampede, kolde, let eddikede risboller, eller vadaj, som er lidt som en doghnout lavet af ris. Frokosten tages med på arbejde eller i skole i runde, madkasse tårne, og består af ris og forskellige sovse - nøjagtig som aftensmaden.
Godt nytår til alle
15 år siden
9 kommentarer:
Kære Henri og Nicole :)
Godt at høre I er ovenpå efter en omgang indisk syge! Puha! Det tager virkelig kræfterne fra en.
Ja, i DK er der pænt koldt, men faktisk også ganske flot. Efterårsfarver gør glad :) Men JA! Jeg vil gerne bytte verden for en dag!
Tænker på jer.
Kærlig Hilsen Maria
Spændende læsning -som altid:-)
Ha' det forsat godt!
Mange hilsner Kamilla & co
Hej med jer, fedt at I har mødt nogle unge. Lyder som et superkoncept med paradistur til Kerala. I dag er der en anelse mindre gråt i DK, måske er det fordi jeg i morgen tager på ferie i New York. MAnge hilsner Lene
Kære Nicoline
I får ris ris ris, men det smager nu også godt. Det er Mortens Aften herhjemme, så vi har fået and (og det er ikke "en and"), rødkål og brunede kartofler.
Jeg har været på Østerport station og dele flyers ud her til morgen. Det var faktisk ret sjovt, og selv om togene "for en gangs skyld" var forsinkede, var folk nu meget søde og tog imod den. Vi havde veste på, få folk kunne se, hvor vi kom fra du ved!!!
Knus og ha' det godt begge to. God fornøjelse med de nye venner.
Lone
En dejlig beskrivelse af jeres hverdag. Rart I har mødt nogle søde ligesindede, som I kan tilbringe noget tid sammen med. Og ja, ris er altid dejligt - måske lige meget nok til alle dagens måltider.
Vejret herhjemme i dag er gråt - blæsende og regnfuldt her til aften - det er ikke noget ønskværdigt vejr. Så glæd jer over varmen og solen - I kommer til at savne den, når I kommer til DK igen.
Fortsat god tur på jeres vej.
Hanne
Hej NICOLINE
DET ER DEJLIGT AT LÆSE JERES BERETNING, HVAD I OPLEVERE UDE I
INDIEN.GODT I ER BLEVET RASKE.
EN HILSEN FRA BRØNSHØJ, HER ER ALT
VEL.KÆRLIG HILSEN FRA BEDSTE MORFAR.
Hej Nicoline,
Torsdag den 20. November = Nå ja, Nicoline bliver 19 år. Hjertelig tillykke med dagen samt alt godt fremover ønskes du af os fra Stenløse
Kærlig hilsen og knus fra
Kjeld og Allis
Kære Nicoline og godmorgen
Ud i Indien et dejligt skår
i dag går hen og fylder 19 år.
(Hvis altså ikke hun ER smeltet)
Vi håber du må få en dejlig dag, måske med lidt ris??? Thi hi :) :)
Knus Kasper, Flemming & Lone.
Kære Nicoline
NÅ ja det er altså den 20. november 2008 her og klokken er kun 06.00.
KNUS igen LONE
Send en kommentar